Εκδήλωση για τη Φοιτητική Επιχειρηματικότητα

posterΤην Παρασκευή 07/12/2012 και ώρα 13:00, ο Co.Mv.o.S σε συνεργασία με τη Δ.Α.ΣΤΑ του Α.Π.Θ., διοργάνωσε ημερίδα με θέμα «Φοιτητική Επιχειρηματικότητα».

Τι είναι τo «Co.Mv.o.S event»;

Τo «Co.Mv.o.S event» πρόκειται για μια προσπάθεια ενημέρωσης των φοιτητών σχετικά με την έννοια της φοιτητικής επιχειρηματικότητας.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο III του ΚΕΔΕΑ του Α.Π.Θ. (κόκκινο κτήριο πάνω από τη λέσχη του Α.Π.Θ.) και η είσοδος ήταν ελεύθερη.

Ομιλητές

Ο κ. Εμμανουήλ Χατζηγιάννης, Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας και Mentoring του Γραφείου Διασύνδεσης, εξήγήσε την έννοια του Start-Up και την σημασίας του στους κόλπους της πανεπιστημιακής κοινότητας, ανέλυσε την αρχή του Blue Ocean Strategy και σχεδιάσε για μας τον Καμβά Επιχειρηματικού Σχεδίου.

Ο κ. Χαράλαμπος Τζιώγας , υποψήφιος διδάκτορας στον τομέα Βιομηχανικής Διοίκησης του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, προσέγγισε τις ευκαιρίες του Α.Π.Θ. σε περιόδους κρίσης και ανέλυσε το τρίπτυχο αποστολή-όραμα-στόχος ενός επιχειρηματικού σωματείου.

Ο Αντώνης Μανούσης, Front-end Engineer της SourceLair (online πλατφόρμα που ενσωματώνει ένα σύνολο εργαλείων απαραίτητων για έναν developer), 4οετής φοι-τητής στο τμήμα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Ε.Μ.Π., παρουσίασε την πορεία μιας ιδέας μεταξύ συμφοιτητών που γνώρισε μεγάλη επιτυχία και κατάφερε να φτάσει μέχρι τις ΗΠΑ.

Πρόγραμμα

  •   Προσέλευση – Χαιρετισμοί
  • “Καμβάς Επιχειρηματικού Μοντέλου και Start-ups”, Ε.Χατζηγιάννης
  •   Διάλειμμα – Ανοιχτή Συζήτηση
  • “Μια νεανική προσέγγιση του Πανεπιστημίου”, Χ.Τζιώγας
  • “Από την ιδέα στο Silicon Valley”, Α. Μανούσης
  •   Επίλογος – Ανοιχτή Συζήτηση

Περισσότερες πληροφορίες: eirini.kostelidou@gmail.com


Το event στο facebook.


Φωτογραφίες