Ημερίδα “Σπουδές στο Εξωτερικό”

study_abroad_authΤην Τρίτη 18 Δεκεμβρίου και ώρα 11:30, ο Co.Mv.o.S στα πλαίσια ενημέρωσης των φοιτητών για θέματα σπουδών, διοργάνωσε ημερίδα με θέμα:

«Σπουδές στο εξωτερικό»

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο III του ΚΕΔΕΑ του Α.Π.Θ. (κόκκινο κτίριο πάνω από τη λέσχη του Α.Π.Θ.) και η είσοδος ήταν ελεύθερη.

 

Ομιλητές

Γιώργος Σκολιανός, απόφοιτος του τμήματος των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Α.Π.Θ. και διδακτορικός φοιτητής στο Stanford California, θα παρουσιάσει τόσο τι είναι το NHSA όσο και την ακαδημαϊκή ζωή στην Αμερική.

Αμαλία Παπανικολάου, απόφοιτος του τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στην Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, μεταπτυχιακό στο Εδιμβούργο και διδακτορική φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Max Planck στο Tuebingen Γερμανία, εξήγησε τους ρυθμούς στους οποίους κινείται η Ευρωπαϊκή Πανεπιστημιακή Κοινότητα.

Στέφανος Τσιακμάκης, απόφοιτος του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Α.Π.Θ. και του προγράμματος T.I.M.E. της École Centrale Paris, βασιζόμενος στις προσωπικές εμπειρίες μίλησε για αυτήν την ευκαιρία και τις σπουδές στην Γαλλία.

Βάλια Παυλίδου, πτυχιούχος Ψυχολογίας του ΑΠΘ με μεταπτυχιακές σπουδές στη Γνωστική Συμπεριφορική θεραπεία, αποτελεί εξωτερική συνεργάτιδα του Γραφείου Διασύνδεσης του πανεπιστημίου παρέχοντας συμβουλευτική σταδιοδρομίας τόσο σε φοιτητές όσο και σε αποφοίτους.

Ειρήνη Κωστελίδου- Κατερίνα Παπαδημητρίου, προπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και απόφοιτος του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Α.Π.Θ. αντίστοιχα, μοιράστηκαν μαζί μας τις εμπειρίες τους από την επίσκεψή τους στα πανεπιστήμια Stanford, Berkeley και ΜΙΤ, καθώς κ στη Silicon Valley, στα πλαίσια του US Educational Trip 2012 (υποτροφία COSINE του Corallia).

Πρόγραμμα

  • “Πώς θα επιλέξω μεταπτυχιακό πρόγραμμα: Πρακτικές Συμβουλές Επιτυχίας”, Β.Παυλίδου
  • “Σπουδάζοντας στην Αμερική”, Γ.Σκολιανός
  • “Σπουδάζοντας στην Ευρώπη”, Α.Παπανικολάου
  •   Διάλειμμα – Ανοιχτή συζήτηση
  • “Πρόγραμμα T.I.M.E.”, Σ.Τσιακμάκης
  • “Εμπειρίες από τα Πανεπιστήμια Stanford, Berkeley, MIT και το Silicon Valley – Το US Educational Trip”, Ε.Κωστελίδου – Κ.Παπαδημητρίου
  •  Ερωτήσεις απευθείας από Φοιτητές σε Φοιτητές

Το event στο facebook.


Φωτογραφίες